Reprezentacija Srbije na pripremama u Rusiji, Ruza 2019

>>> Posted -26/12/2019

Kadetski i juniorski reprezentacivci Srbije učestvovali su na pripremama u Rusiji od 15-24.12.2019. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog Komiteta Srbije i odlučnu saradnju Saveza za skokove u vodu Srbije sa Ruskim savezom za skokove u vodu i Savezom za skokove u vodu Moskovske oblasti.

Učesnici: Nikola Paraušić, Tara Nikolić, Emilija Matijević, Aleksa Teofilović, Bogdan Savić, Tara Vesić. Treneri Siniša Žugić i Vukan Vuletić.

Pripreme su sprovedene u fantastičnim uslovima za trening, u najnovijem sportskom objektu Domu vodenih sportova Ruza, u kojima postoje najsavremeniji uslovi za trening skokova u vodu. Sportski centar u Ruži raspolaže sa dva bazena za skokove u vodu (takmičarsko-trenažni i trenažni bazen, specijalizovanom salom za suvu pripremu skakača u vodu sa puno specijalizovane opreme, a na trenažnom bazenu se nalaze sistemi rotacionih pojaseva za uvežbavanje novih skokova i sistem stvaranja vazdušnih mehura na površinu vodu (BUBBLE SYSTEM). U ovakvim uslovima, sa dva treninga dnevno po 3h, naši reprezentativci ostvarili su veoma uspešan period priprema koji je maksimalno iskorišćen. Ove pripreme imale su za cilj pripremu sportista za glavna takmičenja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji u 2020. godini, Balkanske juniorske igra (Beograd, SRB) , COMEN mediteranski CUP (Rim, ITA) i Evropsko juniorsko prvenstvo (Edinburgh, GBR).

Trening i pripreme su održane na veoma visokom nivou i ostvaren je napredak svih reprezentativaca u programu (skočeno je mnogo novih skokova) i u izvedbi programa što će podići nivo takmičarskog potencijala i mogućnost ostvarivanja dobrih rezultata u narednom periodu.

U danu odmora ekipa je posetila centar Moskve gde je uživala u znamenitostima ovoga prelepog grada i predivnoj prazničnoj atmosferi.

SSVS je veoma zahvalan OKS-u na ovoj pomoći i omogućenom odlasku na ove pripreme koje su veoma značajne za naše mlade sportiste.

 

Slike, video treninga i novih skokova možete videti na našoj instagram stranici OVDE ili na linku na bočnom plutajućem meniju.