Sastanak vodenih sportova Srbije.

>>> Posted - 10/06/2017

U Beogradu 10.06.2017. godine u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije održan je sastanak vodenih sportova Srbije na kojem je ispred našeg saveza učestvovala generalni sekeretar Snežana Žugić.

Sastanku su prisustvovali i predsednik VSS Milorada Krivokapić, generalni sekeretar VSS Nemanje Marijana, Dejan Perišić član Tehničkog komiteta u LEN, Boris Drobac predsednik Plivačkog saveza Srbije, Milena Bešković administrativni direktor Plivačkog saveza Srbije, Ljiljana Avramović, sekretar Saveza za sinhrono plivanje Srbije.

Na sastanku je pokrenuta inicijativa da Beograd 2021. godine bude domaćin evropskog juniorskog prvenstva na nivou svih vodenih sportova, po ugledu na svetski šampionat u organizaciji FINA.
Ova inicijtiva pozitivno je ocenjena od strane sva četiri saveza pa će se shodno tome u najkraćem roku zatražiti saglasnost Ministarstva omladine i sporta kako bi Beograg mogao i zvanično da podnese kandidaturu u LEN.
Takmičenja bi se odvijala na više bazena u Beogradu i sigurni smo da bi takvo takmičenje bilo u interesu vodenih sportova.
Na sastanku se razgovaralo i o ideji da Beograd bude domaćin i Svetskog prvenstva što bi predstavljalo vrhunski sportski događaj.

Sve ovo bilo bi ozbiljan zamajac podizanju nivoa i razvoja svih vodenih sportova u Srbiji.