Vesti

Nikola Paraušić će narednih godinu dana trenirati u Kanadi u Toronto trening centru. Nikola je izabran od strane World Aqatics (ex FINA) kao učesnik programa stpendiranja radi sportskog usavršavanja. do kraja avgusta Nikola će trenirati uz stručan nadzor i odlične uslove do 31. avgusta 2024. sa još petoro sportista iz Venecuele, Ekvadora, Šri Lanke i Češke .

Na proteklom juniorskom prvenstvu Evrope održanom u Rijeci od 19-25. avgusta takmičari Srbije su postigli zapažene rezultate. Aleksa Teofilović plasirao se u finale takmičenja mlađih juniora na tornju izuzetnim rezultatom i trećim mestom u preliminarnom takmičenju. Ipak u finalu nije uspeo da ponovi uspeh i završio je takmičenje na devetom mestu.

U Vrani od 6. do 9. jula je održana Balkanijada za juniore i kadete u skokovima u vodu. Srbiju su predstavljali mlađi juniori Tara Vesić i Bogdan Savić.

Na trećem izdanju Evropskih igara održanim u Krakovu trebalo je da učestvuju dvojica naših takmičara Nikola Paraušić i Aleksa Teofilović. Kako se Aleksa povredio tokom treninga nije nastupio u prijavljenim disciplinama daska 3m i toranj. Nikola Paraušić je na svom prvom zvaničnom seniorskom nastupu ostvario sledeće rezultate:

Daska 1m 31.mesto

Na bazenu SC Tašmajdan 10-11. juna održano je prvenstvo za mlađe kategorije pionire, kadete i juniore. Nastupili su klubovi Čukarički, Vračar i Fontana Vuleks.

Rezultati:

detaljni rezultati PrvSrbije ABCDE 2023.pdf

Na bazenu SC Tašmajdan 20 i 21. maja održano je prvenstvo Srbije za seniore. Nastupili su takmičari KSV Čukarički, KSV Vračar i KSV Fontana Vuleks. Takmičilo se u individualnim disciplinama daska 1m, daska 3m i toranj 5m,7,5m i 10m. Postignuti rezultati su vrlo dobri kako u pogledu težine skokova tako i u ostvarenim rezultatima. Pobednici su:

Muškarci

Na proteklom međunarodnom mitingu koji je održan u Drezdenu 27-30. maja naši predstavnici su postigli izuzetne rezultate. Iako se nisu okitili medaljama gotovo u svakom nastupu su obezbedili mesto u finalnom takmičenju. Kada se uzme u obzir da je ovo verovatno najače juniorsko takmičenje u Evropi postignuti rezultati daju za pravo da budemo ponosni.

Proteklog vikenda održan je 20.jubilarni međunarodni Trofej Beograda u organizaciji Saveza za skokove u vodu Beograda i Saveza za skokove u vodu Srbije pod pokroviteljstvom grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu. 

Učestvovalo je sedamnaest timova iz sedam država Austrije, Bugarske, Gruzije, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije.

Na Otvorenom Prvenstvu Austrije koje je održano u Beču 3-5.marta naši takmičari su postigli odlične rezultate. Bogdan Savić B junior je pobedio u disciplinama daska 1m i 3m, dok je na tornju je bio treći.

       

Zanimljivosti

Prijatelji