Vesti

Poslednja provera forme pred dolazak u Beograd na Evropsko prvenstvo Nikola Paraušić je imao u Kanadskom gradu Gatineau na Quebec Provincials. Nastupio je u disciplinama daska 1m i daska 3m. U obe discipline je osvojio medalje, srebrnu na metru i bronzanu na trojci. "Forma je stabilna i u usponu.

Na mitingu Višegradske Grupe koji je održan u Budimpešti od 24-26. maja naši takmičari osvojili su 5 medalja. Bogdan Savić kao junior B pobedio je u disciplini daska 1m za, treći je bio na dasci 3m, Na svom debiu u seniorskoj konkurenciji u disciplini daska 1m uspeo je da osvoji bronzanu medalju.

TRI FINALA U DREZDENU

Naš tim putuje sutra u Drezden na najjači juniorski miting u Evropi na test takmičenje. takmičenje će trajati od 24-28.4. Takmičiće se juniori Aleksa Teofilović (A) i Bogdan Savić (B), a treneri su Vukan Vuletić i Siniša Žugić. Prijavljene su 21 država sa preko 150 takmičara. Očekuje se jaka konkurencija obzirom da osim timova iz Evrope dolaze jaki timovi Australije, Kanade.

Održan je 21. međunarodni Trofej Beograda u skokovima u vodu.

Takmičenje je organizovao Savez za skokove u vodu Beograda uz značajnu podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Partner u organizaciji za međunarodne odnose je bio Savez za skokove u vodu Srbije.

Nastupilo je 14 timova iz 7 država sa ukupno 92 takmičara

Na Uskršnjem mitingu u Zagrebu u cilju priprema nastupili su takmičari Bogdan Savić i Tara Vesić. U konkurenciji timova iz 5 država Bugarske, Češke, Mađarske, Ukrajne i Srbije naši su osvojili četiri medalje u konkurenciji mlađih juniora B. Tara je bila druga u disciplinama 1m i 3m dok je Bogdan u istim disciplinama bio dva puta treći.

Број 34-0305-1 од 5.3.2024. године

ОБАВЕШТЕЊЕ НАЦИОНАЛНИМ СПОРТСКИМ САВЕЗИМА

U Dohi je završeno svetsko prvenstvo u skokovima u vodu koje je trajalo od 2-11. februara. Učestvovalo su 57 država sa preko 300 takmičara. Najuspešniji su bili takmičari iz Kone, a tabela medalja je u prilogu. Naši takmičari kao debitanti na svetskom prvenstvu bili su Nikola Paraušić i Aleksa Teofilović.

Doskorašnji generalni sekretar SSVS Snežana Žugić 31. januara izabrana je za predsednika Plivačkog saveza Srbije. Zbog kandidature predhodno je podnela ostavku u Savezu za skokove u vodu Srbije. Na mestu predsednika nasledila je Borisa Drobca koji je na toj funkciji bio od 2013.godine.

Od 2-11.februara održaće se svetsko prvenstvo u vodenim sportovima. Na programu su osim skokova u vodu i discipline plivanje, vaterpolo, umetničko plivanje, plivanje na otvorenim vodama i visinski skokovi. Srbiju će predstavljati skakači Nikola Paraušić i Aleksa Teofilović. Nikola će nastupiti u disciplinama daska 1m i daska 3m, dok će Aleksa nastupiti u disciplini toranj.

       

Zanimljivosti

Prijatelji